Бен се върна е странно и незаслужено тих и  – премиерата

...
Бен се върна е странно и незаслужено тих и  – премиерата
Коментари Харесай

Бен се върна – Джулия Робъртс като майка

" Бен се върна " е необичайно и несправедливо спокоен и  – премиерата е била на 5 декември 2018 т. в... Испания, а оценката в IMdb е под 7. Режисьорът Питър Хеджис е сценарист на " Защо тъгува Гилбърт Грейп " и " Маркъс ", кастът е чудовищно добър, а историята – сурова, вълнуваща и същинска.

Бен Бърнс (Лукас Хеджис – от " Манчестър край морето " и Boy erased!) е към 20-годишен наркоман, който се е подложил на лекуване в клиника и се връща ненадейно при фамилията си за Коледа. Той е рижав, приветлив висок момък с малко несиметрични черти и спокоен диалект, само че сестра му Айви (Катрин Нютън) се отнася към него със боязън и злост.  Пастрокът му Нийл (Къртни Б. Ванс) се втурва у дома с с напрежение и изопнато лице, внимателно държане и нервни придвижвания... Само майка му Холи (), красива непокътната елегантна жена, се радва откровено на завръщането, само че даже и тя скрива медикаментите и скъпоценностите. Като всеки, изключително невръстен, наркоман, Бен има минало на апаш, измамник, манипулатор, даже нарушител, обвързван с локалния под земята свят. Сега това минало (включващо и гибел на младо момиче, може би породена от него) го застига, макар че той фактически е решил да скъса със зависимостта си и да се промени (но ние до края не сме уверени в това).

Холи е същинска майка, мощна, дръзка, смела, подготвена на всичко за детето си, като го потвърждава в една трескава безкрайна нощ. Тя не съди, не се сърди, не натяква, не се кара, не назидава, а обича. Затова, поради нейната безусловна обич, най-после Бен се връща, даже безусловно.

Автор: Бистра Андреева


 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР